52 dnevno potovanje čez Alpe

Jaz, moja mama, oče, teta in sestrična smo šli na potovanje čez slovenske Alpe. Spakirali smo šotor, hrano, pijačo in podobno. Vsak nahrbtnik je tehtal med 15 in 20 kilogrami.

Začeli smo kar od doma. Bil je zelo vroč dan. Najprej smo šli na Krvavec in čez Ježa. Jaz sem vedno hodil prvi, kakšnih 10 metrov pred ostalimi. Na nekem odseku sem hodil po poti, za mano pa se je pot zrušila. Bil sem na eni strani, ostali pa na drugi. Moja sestrična, ki je že polnoletna, je prišla čez, ostali so šli nazaj in po drugi poti. Ko smo se končno srečali, smo postavili šotor in prespali.

Naslednji dan ni bilo nič zanimivega. Le to, da smo prehodili 38 kilometrov. Tako smo hodili še šest dni. Deveti dan smo videli gamse in kozoroge. Uspel sem jih pobožati. 32. dan hoje, smo bili že zelo utrujen in zmanjkalo nam je hrane. Zato smo lovili ribe. Nekatere so bile zelo dobre, nekatere pa ogabne.

39. dan hoje je bil najhujši. Bila je huda nevihta. Bili smo natlačeni v šotoru, kot sardele v konzervi. Vse nas je zelo zeblo. Bili smo na 2533 metrih, in okoli nas je bilo veliko snega. Sprožil se je snežni plaz, odnesel je šotor, skupaj z nami. Šotor je bil uničen, mi pa smo bili vsak na svojem koncu. Na srečo, smo vsi preživeli. Takrat je posijalo sonce. Na 41. dan smo se vsi spet našli. Nadaljevali smo pot domov.

Po 52. dneh hoje smo prispeli domov. Še deset dni smo doma ležali na kavču.

Lan Lederer, 5.a

(Visited 9 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...