101 igra

Letošnje šolsko leto v Zalogu poteka krožek 101 IGRA, kjer se radi igramo družabne, socialne in gibalne igre. Odločili smo se, da eno igro izdelamo tudi sami. Ker imamo radi čisto okolico in nam ni vseeno zanjo, smo se odločili, da bo igra namenjena ločevanju odpadkov.

Naša igra ima naslov LOČUJEMO ODPADKE.

Igra se igra na podlagi, ki je razgrnjena po tleh. Število igralcev ni omejeno, a z več kot petimi igralci bo igra potekala težje. Na začetku igre se določi vodja, ki bo vodil celotno igro. Vodja bo iz kupa vzel karto, ki ima na eni strani sliko odpadka, druga stran pa določa, ali se mora igralec podlage dotaknili z roko ali nogo. Glede na to, kakšen odpadek je na sliki, na takšno barvno podlago, se mora igralec postaviti:

  • odpadek iz papirja gre v modri zabojnik, zato se postavi na modro polje;
  • odpadek iz plastike gre v rumen zabojnik, zato se postavi na rumeno polje;
  • odpadek iz stekla gre v bel zabojnik, zato se postavi na belo polje;
  • biološki odpadek gre v rjav zabojnik, zato se postavi na rjavo polje.

Igralec se mora glede na navodila postaviti na pravo polje ter ostati pri miru, dokler ne pride naslednjič na vrsto. Med igranjem prihaja do zapletov z ostalimi igralci, a zmaga tisti, ki ne pade in ostane na pravem mestu.

Že pri sami izdelavi igre smo se zabavali, predvsem pa ko smo jo preizkušali. Zelo dobro pa smo se naučili tudi ločevati odpadke.

mentorica krožka Vanja Sodnik Petrič

(Visited 25 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...