Otroci ne smejo biti žalostni

 

Otroci ne smejo biti žalostni

Otroci so pogosto žalostni zaradi staršev. Pa ne zato ker jim starši »težijo« da morajo pospraviti sobo ali da se morajo učiti ampak zaradi tega ker jih nimajo več.

Veliko je takih otrok, ki nimajo staršev. Ali so jim umrli ko so bili še čisto majhni, ali v prometni nesreči, lahko da niso imeli denarja pa so te »prodali« nekomu ki te bo lahko nahranil, morda pa so se samo ločili in te to da se vsakodnevno prepira jo kje boš ali kje ne boš in da spoznavajo nove partnerje zelo razžalosti in razjezi hkrati. Tistim, ki starši umrejo, lahko pristanejo tudi na cesti v nekaterih delih sveta. Tako morajo že zelo mladi spoznati krutosti tega sveta. Iz dneva v dan se morajo boriti za hrano in to spijo na cestah, ob železnicah, pred trgovinami… je nedopustno. Jaz mislim da bi otroci morali skrbeti le za svojo šolo (to pomeni da se učimo, delamo domače naloge, skrbijo za ocene, da poslušamo me d poukom), za svoje obšolske dejavnosti ter za igro in zabavo. Ne bi se še smeli obremenjevati z zadevami s kakršnimi se ukvarjajo odrasli.

Nam ki se kaj takšnega ni pripetilo smo lahko zelo veseli in srečni glede tega. Včasih se nam zdi da starši preveč »tečnarijo« z vsem. Ampak moramo vedeti da si nekateri otroci tega želijo pa nimajo.

Zoja Žakelj, 5.b

 

Otroci ne smejo biti žalostni

Otroci ne bi smeli biti žalostni, zato menim, da bi predsedniki ponudili čim več pomoči za otroke, s tem pa tudi veliko zbiralnih akcij za higienske pripomočke, hrano in igrače. Močno pa res upam, da se bodo vojne ustavile, sploh pa ta vojna v Ukrajini.

Sicer pa smo vsi otroci včasih žalostni. Veliko otrok ima doma hude probleme. Žalostni smo, če se nam godi kaj slabega. Pogosto se nam dogajajo kakšne krivice. To se lahko dogaja doma, v šoli in tudi med prijatelji. To nas zelo boli, sami pa ne moremo nič narediti. Zato smo žalostni. Težko je tudi tistim otrokom, kjer se starša ne razumeta. Še hujše je, če se ločita. Takrat je otroke strah, kje bodo živeli. Največja žalost pa je, ko jim umre kdo, ki so ga imeli zelo radi. Za otroke je to zelo hudo. Včasih jim pomagajo prijatelji ali pa mislijo na kaj lepega, da jim je lažje.

Otroci proti žalosti velikokrat ne moremo nič narediti. Zato si želim svet brez žalosti.

Robin Ribnikar 5.b

(Visited 14 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...